(FOTO) Klizište u Kaknju odnijelo jednu žrtvu, tri hospitalizirane

Općinski štab civilne zaštite Kakanj proglasio je, zbog aktiviranja velikog klizišta, stanje prirodne nesreće na ograničenom području lokaliteta “Kamare” u naselju Bare. Na terenu rade stručnjaci geološke struke kako bi utvrdili razmjere klizišta i predložili mjere za njegovu stabilizaciju.

Trenutno je neophodno zbrinuti 18 porodica sa 61 članom, koje su trenutno van svojih domova, od kojih se osam porodica sa 24 člana, i kada se sve stabilizira nema gdje vratiti, jer su im potpuno uništene njihove stambene jedinice.

Općinski štab civilne zaštite odobrio je isplatu novčane pomoći za sve porodice koje se ugrožene klizištem u naselju Bare, a pomoć u zbrinjavanju ugroženih porodica ponudili su Otvorena mreža BiH, Humanitarna organizacija “World Vision BiH” i nekoliko drugih organizacija.

Predstavnici Općine Kakanj posjetili su članove ugroženih porodica kako bi dogovorili modalitete realizacije pomoći i uručili im hitnu jednokratnu novčanu pomoć i pakete sa prehrambenim artiklima.

Članovi ugroženih porodica zahvalili su sugrađanima na velikoj požrtvovanosti prilikom spašavanja iz urušenih stambenih objekata, posebno članovima vatrogasnih ekipa, policiji, članovima Čete za spasavanje RMU Kakanj i ekipama za pružanje hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kakanj.

(FENA)

Možda vam se svidi

Comments are closed.