34.6 C
Kakanj
Utorak, 22 Juna, 2021

(FOTO) Gusta magla prekrila Kakanj. Vozači oprez !

Gusta magla otežava i usporava saobraćaj na većini putnih pravaca u centralnoj i istočnoj Bosni. Posebno se upozorava na dionice uz rijeke Bosnu, Lašvu, Vrbas, Drinu, na području sarajevskog kantona, kao i na širem području Prijedora. Vidljivost je smanjena ispod 50 metara.Magle ima i na putnim pravcima: Livno-Bosansko Grahovo, Kupres-Šuica i Gorica-Grude-Studenci. U područjima s maglom kolovoz je mokar i mjestimično klizav. I na dionicama u višim planinskim predjelima, preko mostova i nadvožnjaka, kao i na prilazima tunelima upozorava se na mjestimično zaleđen kolovoz. Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnom pravcu Glamoč-Mlinište.Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz. Zbog većeg odrona, otežano se saobraća na putnom pravcu Skender-Vakuf – Turbe.

Vozači se savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

…………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Sigurnosni pojasevi su najznačajnije sigurnosno sredstvo za zaštitu putnika u vozilu, kako na prednjem tako i na zadnjem sjedištu i zato VEŽITE SIGURNOSNI POJAS ZA VRIJEME VOŽNJE, BEZ OBZIRA KOLIKO KRATKO VOŽNJA TRAJALA !
……………………….
RADOVI:

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-16
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraća se usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

REGIONALNI PUTEVI
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).

KANTON SARAJEVO

Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama Ismeta Alajbegovića Šerbe i Nikole Šopa, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO