FOTO: Godina dana od osnivanja Naše stranke u Kaknju

Fokus na obrazovanju

Povodom godinu dana od formiranja Naše stranke u Kaknju,  sinoć  je u Maloj sali Doma kulture Kakanj održana  svečana sjednica.

Sjednicu je otvorio Dževdet Huskić, predsjednik OO NS Kakanj upoznavajući prisutne o dosadašnjim aktivnostima ali i planovima za budućnost.

Dževdet Huskić, predsjednik NS Kakanj

U nizu aktivnosti koje su navedene, Huskić  je naveo  i otvoreno pismo koje  je NS Kakanj uputila direktoru JP “Grijanje” Kakanj, zatim inicijativa za osam usporivača brzine u naselju Doboj (Merajica), inicijativa za organiziranje dežurne apoteke u krugu JU Dom zdravlja Kakanj.

Također, u svom izlaganju Huskić je pomenuo  i niz ekoloških aktivnosti koje je poduzela NS Kakanj kao i učešće i organiziranje javnih tribina.

Prisutnim se obratio i Mirza Bajramović, predsjednik  Foruma mladih NS Kakanj.

Mirza Bajramović, predsjednik  Foruma mladih NS Kakanj

Obraćanje je počeo prisjećajući se dana osnivanja Foruma te napade koje su podnosili od strane anonimnih facebook stranica, komentarima njihovih članova ali i portala, što je bio dovoljan pokazatelj koliko se ljudi boje novog i drugačijeg, zaključio je Mirza. Bajramović se također osvrnuo  na tribine koje je organizovao Forum mladih ove stranke  te planove za buduće djelovanje.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke

Kao što je i najavljeno prisutnima se obratio i predsjednik Naše stranke Predrag Kojović  koji je za razliku od predstavnika Općinskog odbora govorio nešto više o aktivizmu na nivou BiH te da predstavnicima Naše stranke treba šansa, jer su dokazali se svojim radom, nemaju afere i da su kao organizacija principijelni.

Damir Marjanović

Gost koji nije bio najavljen ali na zadovoljstvo pristunih  obratio se i Damir Marjanović koji je govorio nešto više o obrazovanju dok je o ženskom aktivizmu i djelovanju žena u Našoj stranci općenito govorila potpredsjednica Sabina Ćudić.

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply