Fočanski ljekari muškarcu iz glave izvadili ekser dug deset centimetara (FOTO)

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

 

Ljekari fočanske bolnice uspješno su izvadili ekser dužine deset centimetara iz glave pacijenta Jovu Ećimovića /66/ sa Sokoca, koji se povrijedio čisteći staru pušku.

Фоча -  Ећимовић

U fočansku bolnicu Ećimović je stigao sinoć oko 19.00 časova u svjesnom stanju, a ljekari su tek nakon rendgenskog snimka ustanovili da se u glavi nalazi metalni predmet, koji je tupim vrhom iznad desnog oka probio čeonu kost, sinuse i očnu duplju.

Hirurg Miro Obrenović rekao je da su uspjeli da odstrane strano tijelo, pri tom ne oštetivši nijednu strukturu koja prethodno nije bila oštećena.

Фоча - рендгенски снимак

“Sve je proteklo u najboljem redu, uspjeli smo rekonstruisati sve regije, pacijent vidi i na to oko. Na naše iznenađenje, nije došlo do oštećenja vitalnih struktura ni očne jabučice. Ovo je nešto što se rijetko kada, pa skoro i nikada ne sretne u karijeri”, istakao je Obrenović.

Ećimović priča da je čistio zahrđalu pušku u kojoj je bio zaglavljen metak.

Фоча - љекари успјешно извадили екс

“Čekićom sam sa strane udarao da me ne bi moglo dohvatiti, a taj dio kojim sam ja udarao, on je aktivirao kapislu i vjerovatno dobio rikošet. Vidim najedanput me krv zalije”, rekao je Ećimović.

On je zahvalio ljekarima u Foči za stručnu intervenciju, kojom mu je spašen vid.

Možda vam se svidi

Comments are closed.