2 C
Kakanj
Četvrtak, 4 Marta, 2021

FMON: Univerzitetu u Zenici pripalo je 150.525 KM

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke za osam javnih visokoškolskih i naučnih ustanova u Federaciji BiH obezbijedilo je sredstva u ukupnom iznosu od preko 1 milion i 300.000 maraka za finansiranje, odnosno sufinansiranje programa i projekata u oblasti nauke u ovoj godini.

Univerzitetu u Zenici pripalo je 150.525 maraka, a novac je namijenjen programima podrške izdavanju naučne literature i referentnih časopisa, naučnog usavršavanja, međuinstitucionalnoj naučnotehnološkoj saradnji međunarodnog karaktera, organizaciji domaćih i međunarodnih naučnih skupova i istraživanja od značaja za Federaciju BiH, te sufinasiranju istraživačkog rada i studijskih boravaka.

Ovim su takođe obuhvaćeni i projekti i programi opremanja naučnih ustanova prioritetnom opremom za naučnoistraživački i istraživačkorazvojni rad. Ugovore o finansiranju ovih programa i projekata, u ponedjeljak u Sarajevu, potpisali su federalni ministar obrazovanje i nauke Damir Mašić i rektori ili ovlašteni predstavnici svih javnih visokoškolskih i naučnih ustanova na prostoru Federacije BiH.

(RTVZE/V.J.)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO