FK Rudar Kakanj u nastavku sezone u novoj opremi

U srijedu, 7. marta, predstavljena je nova sportska oprema u kojoj će fudbaleri Rudara trenirati i igrati tokom nastavka prvenstva. Generalni sponzor kluba Edin Begovac i njegovo transportno uslužno preduzeće za novu opremu su izdvojili 29.800 maraka, a u kompletu se nalaze zelenocrni i bijeli dresovi sa štucnama u istim bojama u kojima će se igrati utakmice. Tu su i podresovi, zatim oprema sa jaknom, radnim i paradnim trenerkama.

U idejnom rješavanju vizulenog identiteta sportske opreme „zelenocrnih“ aktivno je učestvovao sekretar Kluba Armin Bašić, a zaokruživanje posla sa isporukom odradila je firma Grafo Balkan (Gbt) iz Banjaluke.

Uskoro pokrećemo on-line shop u kojem će navijači moći kupovati dresove i ostale sportske i navijačke rekvizit. Istekao je sekretar kluba Armin Bašić.

Edin Begovac: Veoma je važno da smo sklopili dogovor o nadopunjavanju i narudžbama ujedinačnih dijelova opreme. Znači ako možemo dobijati prema našem zahtjevu jedan par štucni ili jedan-dva dresa ukoliko dođe do njihovog oštećenja. Zato smo se odlučili da od istog isporučioca nabavimo i opremu u vrijednosti od deset hiljada maraka za omladinski pogon.

Fadil Hodžić, trener seniorskog tima ovom prilikom je rekao du su igrači obradovani i da seb to vidi po njihovim osmjesima i istakao zalaganje Edina Begovca za kvalitetan nastavak sezone:
– U toku pripremnog perioda radili smo u Zenici, Visokom i Kaknju i nastojali iskoristiti uslove terene i objekata uz maksimalnu podršku gospodina Begovca.

Foto: Mirsad Mujagić

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply