FK Mladost svoj premijerligaški debi igra u Prijedoru

U subotu počinje nova i posljednja premijerligaška sezona sa 16 klubova. Naime, društvo najboljih bosanskohercegovačkih klubova na kraju prredstojeće sezone napustit će šest klubova. Prvo kolo igrat će se tri dana s tim da će u subotu biti odigrana tri susreta, u nedjelju četiri, a u ponedjeljak jedan. Radnik i Vitez, Rudar i Mladost, te Čelik i Sloboda će snage odmjeriti u subotu, u nedjelju se sastaju Travnik i Široki Brijeg, Zrinjski i Olimpic, Slavija i Velež, te Borac i Željezničar, dok će u ponedjeljak u Travniku igrati Sarajevo i Drina. Premijer liga, 1. kolo: Subota, 17:30: Rudar – Mladost (Darko Obradović) Radnik – Vitez (Elvis Mujić) 19:45 Čelik – Sloboda (Husein Terzić) Nedjelja, 17:30: Travnik – Široki (Ognjen Valjić) Slavija – Velež (Tomislav Čuić) 20:00 Borac – Željezničar (Edin Jakupović) 20:30 Zrinjski – Olimpic (Vladimir Bjelica) Ponedjeljak, 17:30: Sarajevo – Drina (Emir Spahalić)
Rahimić: “Optimističan sam”
U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Prijedoru će danas snage odmjeriti domaći Rudar i Mladost Doboj Kakanj. Prvi susret u Premijer ligi danas će odigrati Mladost, čiji je trener optimističan i vjeruje da njegovi izabranici mogu do dobrog rezultata.
“Spremni smo, u priprema smo pokazali da kroz dobar rad možemo do dobrih rezultata. Nadam se da možemo do dobrog rezultata. Prva utakmica je jako važna i igrači su svjesni situacije”,- između ostalog je uoči današnjeg duela sa Rudarom istakao trener Mladosti, Ibro Rahimić.
“Imamo dosta kvalitetnih igrača, ne mislim da će nam igra padati zbog izostanka par igrača. Dobar smo kolektiv, najvažnije da su ovi momci spremni, a sigurno ćemo biti jači kada na raspolaganju budem imao sve igrače. Naša snaga je u kolektivu”, – dodao je Rahimić.
Trener Mladosti istakao je da dobro poznaje ekipu Rudara. “Gledao sam ekipu Rudara, poznajem im dosta dobro i na osnovu mogu uvida u njihovu igru odredit ću taktiku za današnji meč”, zaključio je Rahimić.
Možda vam se svidi

Comments are closed.