FK “Mladost” otupotovala u Antaliju

Ekspedicija od 26 igrača Mladosti zajedno sa stručnim osobljem jutros je otputovala za završni dio priprema koje će obaviti u Antaliji. Put Turske krenuli su treneri: Ibro Rahimić, Nermin Šabić, Nezir Mujagić i Almir Hasanović, fizioterapeuti: Asim Cerić i Adnan Husika, te direktor kluba Enes Bistrivoda. U ekspediciji od 26 igrača nalaze se golmani: Adnan Hadžić, Zvonimir Pavlović, Franko Lalić, te igrači: Mehmedalija Čović, Ibrahim Hrvat, Adnan Hrelja, Mirza Rizvanović, Faruk Gačan, Senad Karahmet, Anis Rahimić, Aladin Isaković, Adnan Hodžić, Darko Bošković, Nemanja Asanović, Haris Dilaver, Aldin Šišić, Armin Pašagić, Mirza Mujčić, Belmin Kobilica, Omer Musić, Igor Poček, Mirza Kovač, Sinan Ramović, Kenan Muslimović, Anel Husić i Pavle Sušić, dok će se ekipi u Antaliji pridružiti i dvadesettrogodišnji veznjak Miloš Milisavljević koji u ekipu Mladosti dolazi iz Superlige Srbije (FK Rad). O njegovom statusu Rahimić će odlučiti u narednim danima.

”U ovoj fazi priprema najvažnije je uigravanje tima, gdje ćemo maksimlano igrati sa loptom i pripremati se za početak sezone. Natojat ćemo da uigramo tim za početak sezone, jer ne želimo eksperimentisati u nastavku sezone. Imamo četiri kvalitetna protivnika i u prvom meču ćemo pružiti priliku za igru većini igrača jer se radi o njemačkom niželigašu, dok ćemo u preostala tri susreta koristiti usluge igrača koji će uveliko konkurisati za startnih jedanaest u nastavku sezone.” rekao je u izjavi za fkmaldost.ba trener i menadžer tima Ibro Rahimić, osvrnuvši se na pripreme u Makarskoj i novajlije u timu:

”Pripreme u Makarskoj poslužile su nam da se odlično fizički pripremimo što smo na kraju i uspjeli. Dva poraza od Imotskog i Zmaja pokazatelj su samo fizičke iscrpljenosti igrača, dok smo u susretu sa Čapljinom mnogo bolje igrali. Onim što su pokazali Hodžić, Mujčić i Sušić sam zaista zadovoljan i siguran sam kako će znatno ojačati naš tim uoči nastavka sezone. Asanović je bio bolestan tako da nije mogao pokazati mnogo, a na njemu je kao i na ostalim momcima da pruže svoj maksimum do početka sezone. Očito je kako ćemo u preostalih 12 kola biti jači nego u prvom dijelu sezone.”

Tim Mladosti će u Antaliji boraviti do 20. februara, a odigrat će i četiri kontrolna meča: protiv Rosenheima, poljske Wisle Plock i ukrajinskih timova Chornomorets i Oleksandria u kojima će Rahimić i njegovi pomoćnici uigrati tim pred nastavak prvenstva.

Možda vam se svidi

avatar