Finska najsigurnija zemlja na svijetu, znate li gdje je Bosna i Hercegovina?

Svjetski ekonomski forum (WEF) izbacio je najnoviju listu najsigurnijih zemalja na svijetu, prenosi Fena. Na tronu se našla Finska, koju slijede Ujedinjeni Arapski Emirati, a ekstra miran način života vodi se na dalekom Islandu, prenose mediji. Slijede ih Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švicarska, Ruanda i Katar.

Od 136 zemalja s popisa, BiH se našla na 76. mjestu, ispred nje, na 75 . mjestu je Crna Gora, a Srbija na 72. mjestu. Hrvatska se našla na 24. poziciji, a Slovenija na 17. Na zadnjem mjestu završila je Kolumbija postavši tako najnesigurnija zemlja svijeta, a u stopu je prate Jemen, Salvador i Pakistan.

Velika Britanija je na popisu tek na 78. mjestu, a Amerika na 84. Neke zemlje, poput Sirije, uopće nisu uključene u ovo istraživanje.Stvarajući ovaj popis, WEF je u obzir uzeo brojne parametre, a posebnu pažnju obratio je na sigurnost turista i poslovnih ljudi koji često putuju. Fokus je stavljen na teže zločine poput nasilja i terorizma, dok se sitni zločini nisu uzimali u obzir.

Možda vam se svidi

avatar