Finansijskoj policiji nestalo novca za istragu u Aluminiju

Svi odgovorni u ovoj državi pozivaju se na rad pravne države, ali kad dođe red na nju, uvijek nešto zapne. Tako je Finansijskoj policiji FBiH ponestalo sredstava za nadzor poslovanja u ugašenom Aluminiju d.d. Mostar.

Navodi se i kako je Vlada FBiH prihvatila informaciju Finansijske policije o nedostatku sredstava u njenom budžetu za realizaciju izvanrednog zahtjeva Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar za nadzor nad poslovanjem Aluminija d.d. Mostar.

Od Finansijske policije traži se da prikupi podatke, obavijesti i dokumentaciju koja upućuje na moguća krivična dijela koja su imala utjecaj na poslovni rezultati, a na kraju dovela do obustave proizvodnje nekad najbogatije hercegovačke kompanije.

Finansijska policija je 7. augusta krenula u nadzor Aluminija, to su deklarativno tražili i brojni političari, ali prepreka je izgleda nedostatak sredstava.

Podsjećamo, 10. jula Aluminiju je isključena struja, a dva mjeseca kasnije oko 500 radnika proglašeno je tehnološkim viškom. Političke igre i igrice i dalje navlače oblake nad južna mostarska predgrađa, prenosi “Klix“.

Možda vam se svidi

Leave A Reply