Filmske scene kod Mostara: Policija blokirala saobraćajnice, razbojnici pobjegli u šumu

Prava drama odvijala se jučer u Mostaru gdje su policijski službenici pokušali zaustaviti vozilo nakon pljačke, ali vozač je odbio stati nastavivši kretanje u pravcu Konjica.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u 11.20 sati Policijska uprava Mostar je obaviještena da su četiri nepoznate osobe iz objekta Ehtra sport, u blizini Bafo naselja, ukrali znatnu količinu odjeće i udaljili se sa mjesta događaja vozilom Opel Astra.

”Odmah su o svemu upoznate policijske patrole na terenu nakon čega je patrola policije PS Mostar Sjever uočila spomenuto vozilo. Putem zvučnih i svjetlosnih signala, patrola policije je pokušala zaustaviti spomenuto vozilo, međutim vozilo se nije zaustavilo već se velikom brzinom, uz preticanje kolone vozila, nastavilo kretati u pravcu mjesta Bijela, opština Konjic.

Tu su se izvršioci ovog krivičnog djela zaustavili i pobjegli u šumu. Pripadnici PU Konjic su izvršili blokadu navedenog područja te su vrlo brzo pronašli i lišili slobode dvije osobe: K.S.(1996) i A.B.(1999) oba iz Sarajeva. Kod jednog je, tom prilikom, pronađen smotuljak zeljaste tvari koji svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Ubrzo nakon toga, pripadnici policije su pronašli i druga dva lica, a radi se o R.E.(1988) i S.N.(1996), također iz Sarajeva. Isti su lišeni slobode i predati policijskim službenicima PU Mostar na daljnjii rad. O svemu je upoznat tužilac”, saopćeno iz MUP-a HNK.

Možda vam se svidi

Leave A Reply