Filmska priča: Sarajka srušila sve prepreke i za godinu i po dobila troje djece

Meliha i Elvis Zulović su prije nekoliko godina usvojili dvoje djece, predivne djevojčicu i dječaka, sestru i brata. Međutim, samo nekoliko mjeseci nakon usvajanja, Meliha je rodila djevojčicu, iako su ljekari rekli da neće moći imati biološku djecu.

Priča Sarajke Melihe Zulović o borbi za potomstvo zvuči poput filmske. Imala je zdravstvenih poteškoća s hormonima, dugo se liječila, a u međuvremenu se i udala.

Za sve to vrijeme niko joj nije mogao uništiti nadu da će jednog dana postati majka i da će u zagrljaju imati svoje dijete. Sve dok joj jednog dana ljekari nisu saopštili, kako su oni tada mislili, da Meliha nikada neće moći imati biološku djecu. Ali, život piše romane s najneočekivanijim obrtima i piše najljepše priče, piše Avaz.

Naime, Meliha i njen suprug Elvis 2008. godine krenuli su na put pun neizvjesnosti, ali sa nesalomivom voljom. Nakon osmogodišnje borbe, Zulovići su prije nekoliko godina usvojili dvoje djece, predivne djevojčicu i dječaka, sestru i brata.

A da život piše filmske romane, dokaz je i ova priča – ubrzo nakon toga Meliha ostaje trudna i rađa kćerkicu.

Prije konačnog potpisivanja potpunog usvajenja kojim dijete dobija prezime usvojitelja i sva ostala prava, bila je trudna već pet mjeseci i tek nakon što su završili svu procedure oko potpunog usvajenja dvoje djece dobili su i biološku kćerku.

– Interesantno, nisam razmišljala kakva ću majka biti. Svaki dan nam je bio novi korak u preodgoju, u sticanju novih navika, vještina i znanja. Djeca otrgnuta od biološke majke su teško ranjena djeca i moj cilj je bio da nam prvo zarastu rane. Sestru su dobro prihvatili. Kad se tek rodila, pitali su volim li više nju jer sam je rodila. Objasnila sam im da se ljubav pokazuje, ne činjenicom da te neko samo u porodilištu rodi, već da nikad od tebe ne odustaje – ističe ova hrabra žena.

Za godinu i po dobila je troje djece. Sve troje su potpuno različiti i lagala bi, kaže, kad bi rekla da je danas lako biti roditelj, ali, s druge strane, oni su dali najljepši smisao njenom životu, piše Avaz.

Možda vam se svidi

Leave A Reply