Filmovima na otvorenom označen kraj manifestacije Kakanjski dani 2018

Velika zainteresovanost za Nemoguću misiju 6

Prikazivanjem filmova Izbavitelji 2 i Nemoguća misija 6  manifestacija Kakanjski dani 2018 zvanično je završena.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, projekcija je upriličena u Parku prijateljstva pa je publika mogla  osjetiti potpuni doživljaj kina na otvorenom.

Prvobitno filmovi su najavljeni u 31. 8. 2018. međutim zbog ogromnog interesa za koncert Lapsus benda termin je pomjeren kako bi svi oni koji vole filmove mogli biti na dva događaja.

Gledaoci mlađeg uzrasta uživali su u animiranom filmu Izbavitelji 2.  Izbavitelji 2 je nastavak priče o superherojskoj obitelji mama Helen je u centru pažnje, a tata Bob je heroj kod kuće gdje se brine za djecu. Njihovu normalnu svakodnevicu poremeti dolazak opasnog i pametnog zlikovca kojeg jedino Izbavitelji mogu pobijediti.

Na izrazima lica vidjelo se oduševljenje, čime je ispunjen cilj ovog događaja.

Za nešto zreliju  publiku prikazan je dobro poznati film Nemoguća misija 6. U posljednjem uratku te franšize, ‘Nemoguća misija: Raspad sistema’. Ethan Hunt i njegov tim agenata IMF-a našli su se u situaciji u kojoj je svaki trenutak presudan, a vremena jednostavno nema. Nakon što je glavni negativac prethodnog filma, Solomon Lane, nenadano nestane dok je bio prevožen na sigurnu lokaciju, svijet će se suočiti s groznim posljedicama.

Velika posjećenost se mogla predvidjeti još nekoliko minuta prije projekcije filma, zbog produženog trajanja Izbavitelji 2, kada je na ulazu u Park prijateljstva nastala gužva. Kada su svi konačno zauzeli svoja mjesta, izvršili pripreme kupovinom kokica,koje je obezbijedio organizator,  i ispunili Park prijateljstva  uživanje je moglo da počne.

Fotogaleriju pogledajte klikom ovdje.

Ovim događajem službeno je završena osmodnevna manifestacija Kakanjski dani 2018 koja je kroz svoje trajanje ponudila mnogo raznovrsnog sadržaja za građane Kaknja i njegove goste.

U narednim tekstovima ćemo objaviti analizu uspješnosti manifestacije, pozitivnim stranama ali i određenim propustima.

 

 

( E. Fejzović / Kakanj-X.com)

 

 

Možda vam se svidi

Leave A Reply