FFC 7: Organizatori obećavaju spektakl kakav do sada nije viđen u BiH

Potrudit ćemo se da napravimo spektakl kakav Sarajevo i Bosna i Hercegovina do sada nisu vidjeli – kazao je danas predsjednik Final Fight Championshipa (FFC) Orsat Zovko povodom FFC 7 koji će biti održan 13. marta u Sarajevu.
Kao glavne zvijezde večeri najavio je bosanskohercegovačkog kick boksera Dževada Poturka poznatog pod nadimkom „BH. Machine“ i bh. MMA borca Tomislava Spahovića poznatog kao „The Beast.“
– Poturak se već dokazao u svim ringovima svijeta, a Spahović je generacija koja tek dolazi. Međutim, njegovi rezultati tokom zadnje dvije godine govore da na njega definitivno možemo računati – kazao je Zovko.
Poturak je podsjetio da je u proteklom periodu bilo pokušaja da se FFC 7 održi u Sarajevu te da se to konačno i desilo. Svom protivniku Špancu Frank Munozu poručio je da će ga pobijediti i da će to biti „još jedna pobjeda za BiH.“
– To će također biti značajna pobjeda i za mene jer je treća uzastopna – istakao je Poturak, dodajući da je jako sretan što se vratio u ring nakon zdravstvenih problema koje je imao.
Munoz je kazao da je prvi put u Sarajevu te da se prije dvije godine takmičio u Zagrebu, a sada je, kaže „vrijeme za pobjedu.“
– Poturak je legenda i odličan borac, ali sada je moje vrijeme – vrijeme nove generacije – rekao je Munoz i dodao da je došao da publici u Sarajevu pruži spektakl i dobru borbu.
Spahović je potvrdio da su njegova dva protivnika otkazala borbu te da je Bugar Kamen Georgiev u zadnji čas prihvatio da mu bude protivnik.
– Spreman sam za borbu i neka se „Kameni“ pripremi da bude prah – kazao je Spahović, dodajući da Georgiev ipak ima veliko iskustvo, 20 pobjeda i devet poraza.
No, „The Beast“ je poručio da će dati sve od sebe da pobijedi u toj borbi.
Klupski kolega Spahovića Elmir Mehić najavio je odličnu borbu uprkos tome što ne zna dosta o svom protivniku Tomislavu Čikotiću.
Ovo je treći pokušaj da vodeća borilačka regionalna promocija FFC održi takmičenje u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. S obzirom na to da je zbog toga preskočen FFC 7, takmičenje 13. marta nosit će taj broj.

Možda vam se svidi

Comments are closed.