Fatalna Sunita ostaje iz brave do Nove godine

0

Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić, koja je uložila žalbu na odluku Kantonalnog suda Mostar, kratko je izjavila da još nije zaprimila odluku Vrhovnog suda FBiH

Vrhovni sud Federacije BiH je, kako saznaje Avaz, potvrdio odluku Kantonalnog suda Mostar prema kojoj je Suniti Hindić (21), osumnjičenoj za likvidaciju Nine Ivankovića (55), vlasnika motela „Villa Ivanković“ u mjestu Buna kod Mostara, produžen pritvor, i to do 31. decembra ove godine.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Prema odluci Vrhovnog suda FBiH, razlozi zbog kojih u ovom slučaju nije moguće mjeru pritvora zamijeniti mjerama zabrane napuštanja boravišta ili obaveznog javljanja nadležnom organu leže u činjenici da postoji velika mogućnost bijega osumnjičene, prenosi Avaz.

Hindić je i sama potvrdila da je boravila na više adresa, iz čega proizlazi da nema trajno mjesto boravka te stoga izricanje predloženih mjera zabrane ne bi moglo otkloniti opasnost od bijega osumnjičene.

Nadalje, Vrhovni sud ističe da adekvatnu zdravstvenu zaštitu uživa i na izdržavanju mjere pritvora.

Braniteljica osumnjičene, advokatica Nada Dalipagić, koja je uložila žalbu na odluku Kantonalnog suda Mostar, kratko je izjavila da još nije zaprimila odluku Vrhovnog suda FBiH, prenosi Avaz.