Fantastičnim fotkama uhvatio dvoboj orla i vjeverice, a pobjednik je neočekivan

Roger Stevens iz Lincolna (Maine) za CBS News rekao je kako je profesionalni fotograf 21 godinu te da uvijek nosi kameru sa sobom, a tog jutra, 11. ožujka, bio je posebno zahvalan što ju je ponio. Naime, na vrhu stabla uočio je vjevericu kako brani svoje bebe od orla, piše “Index“.

Vjeverice u tom području obično rađaju u ovo doba godine, rekao je Stevens. Kaže kako je mnogo vjeverica i orlova vidio i prije, no nikad u ovakvoj interakciji.

Stevens, koji trenutno piše knjigu o orlovima, odmah je počeo fotografirati dvoboj, a kaže kako se vjeverica gotovo rugala orlu, skrivajući se u šuplji dio drva kad bi on pokušao napasti. “Trajalo je oko deset minuta, a tad se orao umorio od te igre i odletio”, kaže Stevens. “Ustrajnost vjeverice se isplatila.”

Stevens nije znao koliko dobre fotografije je uhvatio sve dok nije došao kući. “Uploadao sam ih i rekao samome sebi: O, moj bože, ovo je sjajno! No nikad nisam mislio da će dobiti pažnju koju dobivaju”, rekao je.

Nekoliko fotografija Stevens je objavio na Facebooku i odmah su postale hit, koji su sljedećih dana prenijeli i brojni svjetski mediji. “Kad si umjetnik ili nešto, jedna fotografija može te definirati”, rekao je fotograf o svojim viralnim fotografijama. Smatra da bi bile još veći hit da je cijelu priču objasnio i na Facebooku – da je vjeverica branila bebe.

Možda vam se svidi

Leave A Reply