0.5 C
Kakanj
Srijeda, 27 Januara, 2021

Fantastična predstava na kakanjskim ‘daskama’ u izvedbi Gordane Boban i Mirsada Tuke

Pozorišna predstava „Prah“,  govori o bračnom paru  koji u početku ne uspijeva uspostaviti  pravi kurs života a kasnije proživljava katarzu, odigrana je Domu kulture Kakanj.

Predstava predstavlja bračni par utjelovljen najboljim glumcima Gordanom Boban i Mirsadom Tukom, koji prolaze kroz mnogo prepreka u bračnoj zajednici.

Od raznih iskušenja kroz koja su prolazili najteže pak je bilo siromaštvo iz kojeg jednim potezom dobjaju na lotu i njihovi svi problemi odjednom bivaju riješivi.

Pažnja i podrška kakanjske publike ni u jednom trenutku nije izostajala iako je broj zbog pandemije koronavirusa znatno manji.

Gordana Boban kazala je da ovo nije prvi put da igra pred malobrojnom publikom zbog epidemije koronavirusa, ipak priznaje da je prilikom igranja predstave u Kamernom teatru 55 “Mirna Bosna” bilo neobično.

  • Imali smo na svu sreću iskustva, ljudi nas zovu a i predstava nam je jako dobra. Čovjek se jednostavno privikne na okolnosti u kojima živi i prihvati i proba funkcionirati što je moguće jednostavnije i bolje u tome što je dato. Kada sam prvi put igrala, u Kamernom kada smo zatvarali sezonu, igrali smo predstavu „Mirna Bosna“ tad mi je bilo malo neobično ali na sve se čovjek navikne pa i na ovo. Nadam se da će sve brzo proći i sa manje posljedica – kazala je Boban.

 

Autor predstave je mađar György Spiró a režiju potpisuje Miralem Zupčević.

Fotografije pogledajte OVDJE.


Za aktivno praćenje manifestacije čiji medijski pokrovitelj je Kakanj-X.com preuzmite Android aplikaciju klikom OVDJE.

NAPOMENA: Realizacija manifestacije Kakanjski dani 2020 planirana je da se održi poštujući, u trenutku realizacije određenog sadržaja, važeće naredbe i preporuke Kriznog štaba, te se posjetioci mole za razumijevanje i poštivanje istih.

Više informacija o manifestaciji Kakanjski dani 2020 u okviru koje se realizira ovaj sadržaj pročitajte OVDJE.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO