Fahrudin Radončić novi ministar sigurnosti u Vijeću ministara BiH: Migrantska kriza nije pitanje jednog čovjeka

Budući ministar sigurnosti BiH kaže da migrantska kriza nije pitanje jednog čovjeka i jednog ministarstva već da se radi o interkontinentalnim problemima.

Predsjednik SBB-a i budući ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, danas je potvrdio pisanaj Patrije da će on zbilja po drugi put preuzeti funkciju prvog čovjeka sigurnosti u BiH. Ovu vruću fotelju preuzima u trenutku najveće krize koju je BiH doživjela od rata pa na ovamo kada je riječ o migrantima.

Odgovarajući na piotanje novinara Patrije ima li strategiju, s obzirom da je on svojim izmjenama Krivičnog zakona u prvom mandatu omogućio procesuiranje stranih ratnika, Radončić je rekao da vjeruje kako situacija s migrantskom krizom može biti bolje nego danas kada sistem praktično ne postoji.

Radončić je rekao da migrantska kriza nije pitanje jednog čovjeka i jednog ministarstva već da se radi o interkontinentalnim problemima. Naveo je primjer državljana Pakistana koji koriste našu zemlju kao kanal da uđu u Evropsku uniju.

“To je ogroman izazov za BiH. Ono što sam čuo u ekspozeu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije i danas što smo razgovarali, ovom problemu će se prilaziti multidisciplinarno”, kazao je Radončić.

Zaključio je riječima da vjeruje kako situacija može biti mnogo bolja nego danas gdje sistem praktično ne postoji.

Možda vam se svidi

Leave A Reply