Fahrudin Radončić izašao na slobodu, blaže mjere zabrane

Drago mi je što sam izašao iz pritvora. Obzirom na loša iskustva, ovoga puta neću davati nikakve izjave. To će uraditi moj odvjetnički tim, rekao je Radončić.

Sud BiH ukinuo je pritvor Fahrudinu Radončiću, lideru SBB BiH, potvrdio je za Avaz Asim Crnalić, njegov odvjetnik.

Na taj način prihvaćen je prijedlog obrane da se Radončić brani sa slobode. On je u pritvoru proveo dva i pol mjeseca, a određene su mu mjere zabrane.

Fahrudin Radončić je oko 10:30 sati napustio pritvorsku jedinicu.

– Drago mi je što sam izašao iz pritvora. Obzirom na loša iskustva, ovoga puta neću davati nikakve izjave. To će uraditi moj odvjetnički tim, rekao je Radončić.

Asim Crnalić je potom pojasnio što u ovom slučaju podrazumijevaju mjere zabrane.

– Napuštanje boravišta – Sarajevske županije, zabrana sastajanja sa svjedocima i zabrana putovanja s tim da su mjere kontrole ovaj put blaže. Svakih sedam dana treba se javiti policijskoj upravi. Uz dozvolu Suda, može napustiti i županiju. On će moći raditi svoj posao jer je praktično slobodan čovjek. Sasvim je svejedno hoće li boraviti u tornju ili na obiteljskom imanju, kazao je Crnalić.

On je pojasnio kako ovaj put nije određen kućni pritvor.

– Mjere kontrole su ovaj put blaže. Važno je istaknuti da pod uvjetima odobrenja Suda može napuštati i SŽ.

Novinare je zanimalo hoće li Radončić s obzirom da je predsjednik SBB-a i izaslanik u Domu naroda BiH moći raditi svoj posao. Odvjetnik Muhidin Kapo je odgovorio potvrdno, javlja Avaz.

– Moći će raditi svoj posao jer je on praktično slobodan čovjek u okvirima županije. S tim da će morati voditi računa o mjerama zabrane sastanka sa svjedocima, dodao je Crnalić.

Crnalić i Kapo kazali su kako je pritvor trajao predugo.

– Mi ćemo se truditi da se i ove mjere ublaže, jer vi znate da je Radončić političar i da će uskoro lokalni izbori i da on treba djelovati kao političar, a pod uvjetima ovih ograničenja teško će to moći raditi. Istina, Sud može dati odobrenje ali ipak to je jedna proceduralna frustracija za čovjeka koji bi se trebao relaksirano baviti politikom, kazao je Crnalić.

Podsjetimo, Radončićev odvjetnički tim na ročištu koje je održano u srijedu je zatražio da Radončić bude pušten iz pritvora uz određivanje mjera zabrane napuštanja BiH.

Radončiću se, zajedno s Bakirom Dautbašićem, Bilsenom Šahman i Zijadom Hadžijahićem sudi pred Sudom BiH a optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi.

(vecernji.ba)

Možda vam se svidi

avatar