EVROPSKA POLICIJA NA NOGAMA: U bijegu je opasni zatvorenik iz Srbije kome je dijagnosticiran disocijalni poremećaj ličnosti

0

Daniel, porijeklom iz Srbije, pobjegao je prošle sedmice dok je bio u posjeti svojim roditeljima u gradu Bad Salzuflen. Veći dio svoje kazne od tri godine i osam mjeseci je odslužio pa su mu prošle srijede dozvolili da ode kući. Bio je u zatvoru zbog nanošenja teških ozljeda glave, piše “Slobodna Bosna“.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

U zatvoru JVA Werl tvrde da nije istina kako Daniel ima ‘listu za odstrel’. Kažu kako u tom slučaju nikako ne bi mogao izaći iz zatvora. Međutim, čak deset sudija i sutkinja u Bielefeldu dobilo je pojačane mjere zaštite kako im se ne bi ništa dogodilo.

Daniel je rođen je u Njemačkoj, ali je već kao tinejdžer počeo svoju kriminalnu karijeru. Pljačkao je ljude nakon što bi podigli gotovinu na bankomatu, hvatao na prepad taksiste ili pljačkao benzinske stanice. Nakon hvatanja i suđenja dobio je pet godina u domu za maloljetnike. Nakon izlaska je opet stupio u kontakt s mutnim likovima, a kada ga jedan tip nije pozdravio u restoranu u Bielefeldu, Daniel je to shvatio kao groznu uvredu. Zgrabio je pištolj i idućeg dana se odvezao do kluba gdje je isti muškarac radio kao izbacivač. Ustrijelio ga je u nogu i gotovo uništio kost natkoljenice.

Osim toga, navodno je premlatio i jednog zatvorenika tokom odsluženja svoje kazne.

Daniel je bio u pratnji dvojice čuvara. No u jednom trenutku je pobjegao kroz prozor i odvezao se u Opel Zafiri svojih roditelja. Čuvari su odmah krenuli za njim no nisu ga uspjeli uhvatiti. Sada ga traži policija u cijeloj Evropi.

Daniel je visok 1,85 metara, ima ćelavu glavu i nosi gustu dugu bradu. U trenutku bijega nosio je plave traperice, svijetle cipele i smeđu kožnu jaknu. Pobjegao je u srebrnoj Opel Zafiri njemačkih registracijskih oznaka LIP-NV 102.

Lokalni mediji pomno prate razvoj čitave priče i prenose policijske informacije o velikom broju dojava, ali je Srbin i dalje u bijegu.