Evo šta je američki vojni avion radio u Banjoj Luci: Oglasili se iz Ministarstva odbrane BiH

Prošle sedmice je objavljana fotografija sa međunarodnog aerodromu u Mahovljanima, gdje se nalazio veliki vojni transportni avion, koji prema izvorima Srpskainfo pripada Ministarstvu odbrane SAD.

Razlog nedavnog dolaska američkog vojnog transportnog aviona na Aerodrom Banjaluka ostaje tajna i nakon što je Srpskainfo tražila odgovor od Ministarstva odbrane BiH.

“Ministarstvo odbrane BiH i Zajednički štab Oružanih snaga, kao i druge relevantne institucije, koje su nadležne za davanje dozvola za prelet i slijetanje vojnih aviona preko i na teritoriju Bosne i Hercegovine, upoznati su sa boravkom navedenog aviona na aerodromu Banjaluka. Naime, dozvolu za navedeni boravak na navedenom aerodromu dalo je Ministarstvo spoljnih poslova BiH uz saglasnost Ministastva odbrane BiH. Više informacija o istom zbog bezbjednosnih razloga nismo u mogućnosti dati”, kazali su za Srpskainfo u Ministarstvu odbrane BiH.

Podsjećamo, prošle sedmice je objavljana fotografija sa međunarodnog aerodromu u Mahovljanima, gdje se nalazio veliki vojni transportni avion, koji prema izvorima Srpskainfo pripada Ministarstvu odbrane SAD.

Prenosi Bh-index

Možda vam se svidi

Leave A Reply