Evo ko je žena koja je digla BiH na noge: Merhunisa ukrala novorođenče jer je lagala supruga da je trudna?!

Navodno je prije krađe djeteta od porodice Ismailovski pokušala ukrasti novorođenče od druge porodice, ali je odustala od toga jer je kuća bila puna, pa ne bi mogla realizovati svoju namjeru

Merhunisa D. (28) iz jednog sela kod Visokog, osumnjičena za otmicu danas će, nakon saslušanja u policiji, biti predata sarajevskom Tužilaštvu. Dijete koje je u četvrtak ukrala, iste večeri je vraćeno majci Lejli Ismailovski iz Hadžića.

Oslobođenje je uspjelo doći do ekskluzivnih informacija o hapšenju ove žene kao i mogućem razlogu zašto se odlučila na ovo krivično djelo.

Kako nezvanično piše list, ova natprosječno inteligentna 28-godišnjakinja nakon pogibije bivšeg mladića, udala se za drugog iz Visokog. Njemu je u avgustu prošle godine, tokom ljetovanja, slagala da je trudna, iako nije bila, nakon čega je, vjerovatno, počela smišljati pakleni plan kako da zavara supruga.

Prvo je tražila od ljekara da joj izdaju potvrdu da je izgubila bebu, no kako je nije dobila, morala je da se domogne tuđeg novorođenčeta kako bi potkrijepila svoju laž o trudnoći.

Počela se namjerno debljati, a suprugu je povremeno govorila da ide na kontrole u Opću bolnicu u Sarajevo, gdje je vjerovatno i upoznala Lejlu Ismailovski. Nekad bi suprugu rekla da su doktori zadovoljni kako napreduje njena trudnoća, a nekad bi izmislila i neki problem…

Navodno je prije krađe djeteta od porodice Ismailovski pokušala ukrasti novorođenče od druge porodice, ali je odustala od toga jer je kuća bila puna, pa ne bi mogla realizovati svoju namjeru.

Onda je 5. jula odlučila da ukrade novorođenče od Lejle Ismailovski Iz Hadžića. Prethodno je Merhunisa D. u jednoj rent-a-car kući iznajmila bijelu škodu fabiu, te 4. jula nazvala Lejlu rekavši joj da treba donijeti bebu u Opću bolnicu, jer nisu u redu neki nalazi, te da dijete mora prijaviti u opštini…

Potom je došla do Lejline zgrade u Igmanskoj ulici u Hadžićima, obučena kao patronažna sestra, sa maramom na glavi i stetoskopom oko vrata, raspitivajući se gdje stanuje porodica Ismailovski. Sjela je potom prekoputa zgrade u kojoj stanuje porodica Ismailovski, ispod balkona susjednog objekta. Stanarima se u prvi mah nije učinilo čudnim to što je stalno preko lica nosi medicinsku zaštitnu masku. Navodno je nekome spomenula da ima polipe i da se boji da ne pređe bebi. Čim je Lejla Ismailovski izašla iz kuće, ona je krenula u akciju, piše Oslobođenje.

Tri puta je ulazila u stan, u kojem je bila Lejlina sestra Nađa Mehdi, pod izgovorom da mora izvagati bebu, te uraditi bris grla i nosa, vjerovatno provjeravajući da li će se vratiti Lejla ili njen suprug Kenan koji je bio na poslu.

Onda je od Nađe tražila štapiće za uši i nešto za dezinfekciju, te je otišla da dezinfikuje ruke u WC-u. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, te zamolila Nađu da to zogerom počisti. Čim je Nađa ušla, zaključala je vrata za njom, te zgrabila bebu i pobjegla.

“Sestra me je jutros zvala da dođem pričuvati dijete. Kada sam došla, sa sestrom je bila mlađa žena u bijelom mantilu, s medicinskom maskom na licu i maramom svezanom oko glave. Oko vrata je imala stetoskop i predstavila se kao patronažna sestra. Sestra je u međuvremenu otišla. Ta žena je u jednom momentu otišla da opere ruke u kupatilo i tu se malo zadržala. Kada je izašla iz kupatila, rekla je da je prosula vodu, pa sam otišla tamo da to počistim. Uzela sam zoger i ona je u tom trenutku zatvorila vrata i zaključala me”, kazala je jučer tetka dječaka Nađa Mehdi.

Uz pomoć tima tužilaca, MUP-a KS i pripadnika OSE, locirana je sinoć i uhapšena. Policija je pronašla u hostelu Ferijalac.

Dijete je nakon ljekarskog pregleda vraćeno porodici.

Možda vam se svidi

Leave A Reply