Evo kakvo nas vrijeme očekuje do kraja godine

Danas se u većini krajeva BiH očekuje jače naoblačenje sa kišom a na planinama i sa snijegom. Ujutro će preovladavati suho, ali se od podneva očekuje jače naoblačenje, koje će na sjeveru, u centralnim predjelima i istoku donijeti padavine, od rosulje, kiše do ledene kiše i snijega u planinama.

Vjetar će u prvom dijelu dana biti umjeren do jak jugozapadni, a kasnije umjeren sjeverni, koji će u planinama biti nešto jači.

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam stepeni, u planinama na istoku do minus jedan sa slabim mrazom.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 5 do 10, na sjeveru i jugu ponegdje i stepen-dva viša, dok će u planinama biti do tri stepena Celzijusova.

Meterolozi su i za naredne dane najavili hladno vrijeme sa sunčanim intervalima u većini krajevima, dok će na planinama padati slab snijeg.

Veće naoblačenje na planinama očekuje se u utorak, 25. decembra, pa je u tim krajevima tokom dana treba očekivati neš to više snijeg, kao i na sjeveroistoku, dok će u ostalim područjima biti malo sunčanih intervala.

Najviša dnevna temperatura zraka od nula do pet stepeni, u planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu i četvrtak, 26. i 27. decembra decembra. Najviša dnevna temperatura zraka do sedam stepeni, na jugu nekoliko stepeni više, dok će u planinama biti hladnije.

Posljednjeg dana godine, 31. decembra biće suho a temeratura će u većini gradova biti blago iznad 0.

Možda vam se svidi

Leave A Reply