Evo kako možete do jeftinijeg goriva u BiH uz pomoć aplikacije na mobitelu

U rad je puštena aplikacija za Android uređaje na kojima je dostupna lista svih pumpi i cijena goriva na njima. Na aplilaciji su posebno istaknute pumpe sa najnižim cijenama goriva.

Federalno ministarstvo trgovine je u cilju dodatne zaštite potrošača, izradilo poseban sistem o cijenama motornih goriva na svim benzinskim pumpama u Federaciji BiH.

Kako je objavljeno, u rad je puštena posebna aplikacija za Android mobilne uređaje na kojima je dostupan popis svih pumpi koje prodaju motorna goriva sa svim cijenama, te će se posebno istaknuti benzinske pumpe s najnižim cijenama.

–  Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima, te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informisati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših – rekao je ranije ministar trgovine Zlatan Vujanović.

Svaki vozač putem aplikacije odnosno navigacijskog sistema će na ovaj način biti upoznat gdje da natoči gorivo po najpovoljnijim uvjetima odnosno pratiti kretanje cijena na benzinskim pumpama i usporediti ih, prenosi Akta.

Možda vam se svidi

Leave A Reply