Evo kako da zaustavite suze, štucanje i kihanje

Ljudski organizam je potpuno fantastična, ali kompleksna cjelina koja funkcioniše na određeni način.

 Iako neke radnje naizgled ne možemo kontrolisati, postoje određene „cake” pomoću kojih bez problema možemo zaustaviti kihanje, štucanje ili suze, piše Blic.

Kako da otčepite nos

Pritisnite kažiprstom tačku između obrva. U isto vrijeme jezikom pritiskajte nepce. Istresite nos, a zatim nastavite normalno da dišete.

Zaustavite štucanje

Popijte malo vode, a u isto vrijeme začepite uši. Još uvijek štucate? Probajte sljedeći trik: Isplazite jezik i pritisnite ga na vrhu.

Ova tehnika stimuliše nerve i mobiliše dijafragmu.

Zaustavite suze

Gledajte gore i zaustavite dah. Zatim vrlo polako izdišite. Suze takođe možete zaustaviti ako nosnu kost pritisnete palcem i kažiprstom. Ovaj postupak ometa protok suza u suznom kanalu. Impresivno, zar ne?

Zaustavite ili podstaknite kihanje

Želite da podstaknete kihanje? Pogledajte direktno u sunce. Ukoliko hoćete da zaustavite kihanje, jednostavno palcem i kažiprsom pritisnite nosnu kost, a jezikom zagolicajte nepce.

Kontrolišite veličinu zjenica

I to samo pomoću misli. U zavisnosti od toga da li razmišljate o svijetlim ili mračnim mjestima možete uticati i na veličinu svojih zjenica. Isto važi i ako mislite na situacije u kojima tijelo luči adrenalin.

Takođe, ako vam se neko dopada zjenice se proširaju. To se događa zbog simpatičkog nervnog sistema koji kontroliše širenje zjenica.

Isto će se dogoditi i ako pomislite na neku lijepu situaciju koja kod vas izaziva ugadan osjećaj.

Možda vam se svidi

Comments are closed.