Evidentirana krađa bakra u Kaknju

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 10 slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje. 

KRIMINALITET 

Zenica

Dana 14.08.2014. godine, u ulici Maršala Tita, od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I lišen je slobode H.E. kod kojeg je pronađeno osam staniolskih paketića sa sadržajem zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto težine 18,65 grama. Navedeno lice je lišeno slobode, te zadržano u službenim prostorijama gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. 

Kakanj

Dana 13/14.08.2014. godine, u mjestu Pavlovići, izvršena je krađa bakarnih dijelova iz trafoa, vlasništvo JP “Elektroprivreda BiH”. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj. 

Zavidovići

Dana 13/14.08.2014. godine, u mjestu Kovači, izvršeno je krivično djelo teška krađa u trgovačku radnju “Enatex”, vlasništvo B.E., iz koje je otuđena određena količina cigareta. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići. 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA 

Na području Kantona dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede, te je pričinjena materijalna šteta na vozilima.

MUP ZDK

Možda vam se svidi

Comments are closed.