Evakuisane porodice iz četiri kuće nakon pokretanja klizišta

0

Fadil, Hamit, Nazuće i Metin Begešt, Resmija, Hilmija, Ferida, Iza, Feriha i Nermina Sadiki, Ramadan i Selvija Hajrizi i Sehrana Rasimi, koji su izmješteni iz pomenutih objekata do daljnjeg će ostati u alternativnom smještaju

U ulici Nebočaj do broja 35 u Mjesnoj zajednici Semizovac ponovo se jučer pokrenulo klizište i gotovo zatrpalo dva objekta.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kasno sinoć održana je vanredna sjednca Općinskog štaba Civilne zaštite Vogošća na kojoj je donesena naredba o evakuaciji ljudi iz četiri stambena objekta.

– Zbog obilnih padavina došlo je do reaktiviranja klizišta koje se aktiviralo u maju prošle godine. Zemlja se obrušila na jedan objekat koji je zatrpan, a djelimično je zatrpan i drugi, te su ugrožena i dva objekta iznad njih. Procijenili smo da bi se situacija mogla dodatno pogoršati, te smo ih sinoć hitno izmjestili”,rekao je Kadrić, rukovodilac Službe Civilne zaštite Općine Vogošća

Fadil, Hamit, Nazuće i Metin Begešt, Resmija, Hilmija, Ferida, Iza, Feriha i Nermina Sadiki, Ramadan i Selvija Hajrizi i Sehrana Rasimi, koji su izmješteni iz pomenutih objekata do daljnjeg će ostati u alternativnom smještaju.

U maju prošle godine, zbog nedekvatne pripreme prilikom gradnje stambnih objekata, došlo je do klizanja tla koje ugrožava bezbjednost stanovanja u četiri stambena objekta. Tada su, iz sigurnosnih razloga, ove porodice bile izmještene da bi se vratili nakon prestanka padavina.