“Eronet” u prvom polugodištu ostvario gubitak od 3,4 miliona KM

0

 

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Kompanija “HT Eronet” iz Mostara u prvom polugodištu poslovala je sa gubitkom od oko 3,4 miliona KM, izjavila je izvršni direktor za finansije ove firme Gordana Bilić.

Prema njenim riječima, kompanija je i prošle godine u istom periodu poslovala sa gubitkom, a ovogodišnji rezultat je lošiji za 884.000 KM, ali se očekuje stabilizacija u poslovanju do kraja godine, saopšteno je iz “Eroneta”.

Izvršni direktor za marketing, prodaju i korisničku podršku “HT Eroneta” Tomislav Ruk rekao je da kompanija na kraju prvog polugodišta ove, u odnosu na isti period prošle godine bilježi pad ukupnih poslovnih prihoda od 7,8 odsto, od čega se 4,8 odsto odnosi na maloprodajne aktivnosti, a 20,1 odsto je uticaj veleprodaje u vidu smanjenja prihoda.

Iz ove kompanije navode da je situacija prouzrokovana pandemijom virusakorona uveliko uticala na uslove poslovanja, kako drugih firmi u BiH i svijetu, tako i na poslovanje “Eroneta”.

– Samo otvaranje ove poslovne godine za `Hrvatske telekomunikacije` bilo je izuzetno dobro, što su potvrđivali poslovni rezultati za prvi kvartal. Nažalost, na samoj polovini prvoga polugodišta dolazi do krize prouzrokovane kovid 19 pandemijom, tako da se preko noći mijenja način rada i djelovanja, dolazi do promjene ukupnog poslovnog okruženja, što se posebno ogleda u promjeni navika korisnika”, ističe se u saopštenju.

Iz “Eroneta” navode da se novonastala situacija najviše odrazila na segment pripejd mobilne usluge zbog ograničenog kretanja korisnika, kao i roming i interkonekcijske usluge unutar veleprodajnog poslovanja, primarno uzrokovano odsustvom turističkih aktivnosti u BiH

[bar group="4078"]