Emocionalna afera: 4 'sitnice' otkrivaju sve začetke prevare

Za razliku od fizičkog preljuba, emocionalne prevara nema jasne granice i SMS porukama, flertom i maštanjem uvlači se u život uništavajući ljubavni odnos.

Emocionalnu prevaru teško je prepoznati jer se polako i suptilno uvlači u život. Za razliku od fizičkog preljuba, emocionalne prevara nema jasne granice zbog čega često bude i gora od samog seksa. Izmjenjivanje SMS poruka, uživanje u zajedničkim trenucima i flert djeluju naizgled bezazleno, ali otkrivaju probleme u vezi kao i tragove emocionalne veze, piše All Women Stalk.

Lažete da ste solo iako ste već nekoliko godina u vezi

Skrivanje veza prvi je znak da nešto nije u redu. Laganjem da ste solo iako ste već nekoliko godina u vezi, navodite druge i istovremeno omalovažavate partnera. Time samo dokazujete kako vam nije stalo do partnerovih osjećaja, ali ni do odnosa koji imate.

Izmjenjivanje “zabavnih” poruka

Stalno razmjenjivanje zabavnih i pomalo intimnih SMS poruka s prijateljem za koje partner ne zna jedan je od oblika prevare. Naročito ako vam se već na sam zvuk mobitela javljaju “leptirići” u trbuhu. Prije nego se upustite u takvu igru, treba razmisliti kako će to djelovati na partnera. Zamislite da ste i sami u takvoj situaciji kako biste se osjećali. Takvi bi trenuci trebali biti trenuci rezervirani samo za vezu i bolju polovicu.

Bezazleno koketiranje

Društvene mreže olakšale su flertanje. Iako ono može biti zabavno treba imati mjeru. Koketiranje s drugima ispred partnera, ma koliko ono nevino bilo djeluje omalovažavajuće. Flert može biti zabavan, može vam podići samopouzdanje, ali se i jednako brzo može pretvoriti u nešto više. Iako možda nikada ne biste prevarili partnera, emocionalna prevara može biti gora od fizičke.

Maštanje o “prijatelju”

Iako se izgleda bezazleno, maštanje o “prijatelju” s kojim se više družite ili s nekim tko vas sluša više nego partner jedna je vrsta emocionalne prevare. Sanjate li o tome kako bi vaš život izgledao da ste s prijateljem, a ne s partnerom omalovažavate svoj odnos. To je jasan znak nezadovoljstva i možda odlična prilika da promijenite stvari.

Izvor:24sata.hr

Možda vam se svidi

Comments are closed.