Emir Spahić: Pokazat ćemo svijetu da smo sposobni i kvalitetni za velike rezultate

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će u nedjelju u ponoć odigrati svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Brazilu protiv reprezentacije Argentine. Ovo je prvo veliko takmičenju na kojem naša reprezentacija učestvuje i s razlogom je cijela javnost u BiH na nogama. Tom prilikom se obratio i kapitem naše reprezentacije Emir Spahić koji je na zvaničnoj Facebook stranici uputio poruku svim navijačima BiH.

“Dragi navijači, patrioti i svi prijatelji reprezentacije Bosne i Hercegovine,
naša reprezentacija će sutra navečer utakmicom protiv Argentine započeti svoje prvo historijsko Svjetsko prvenstvo. Moji saigrači i ja lično smo spremni za nastup na najvećoj svjetskoj fudbalskoj smotri i mogu slobodno reći da jedva čekamo početak utakmice. Svima vama koji ste bili i koji ćete biti uz nas, uživo na stadionu, ili diljem svijeta uz tv. ekrane, kapiten ne može obećati sigurne pobjede i plasman u drugu fazu takmičenja, ali može da će svi naši reprezentativci uraditi sve da Bosnu i Hercegovinu predstave u najboljem svijetlu, te da cijeloj planeti pokažemo koliko smo mi Bosanci i Hercegovci sposobni i kvalitetni za najveće rezultate.
Naše misli su posebno uz žrtve poplava u Bosni i Hercegovini, te je sve ono što smo proživjeli sa našim narodom motiv da u sebi nađemo dodatnu snagu, strpljenje, znanje i koncentraciju da napravimo u Brazilu što bolji rezultat i barem na taj način uljepšamo svakodnevnicu onima koji su ostali bez svojih domova, imovine, sigurnosti… Svi kao jedan za našu Bosnu i Hercegovinu!”

Možda vam se svidi

Comments are closed.