4 C
Kakanj
Petak, 26 Februara, 2021

Elvir – Dječak magnet

Elvir Silajđija iz Taekwondo klub „Bosna“ mogao bi postati popularan poput svog trenera Edina Kajevića Kaje koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Sigurno je da ga već sada možemo nazvati mladić-magnet! Neki sportisti kojima se „lijepe“ kašike za tijelo su već u Ginisovoj knjizi rekorda.

Elvir je do sada pored novčića i kašika uspio „zalijepiti“ i peglu, što je za sada veoma veliki pomak.

„Prije pet mjeseci otkrio sam ovaj fenomen da mi koža poput magneta drži kašike, novac i peglu.“ – rekao nam je trinaestogodišnji dječak iz sela Kujavče kod Kaknja.

O njegovim „moćima“ saznali smo od oca Emira na popodnevnoj kafi u Poslovnom centru „Suša“.

„Vrlo sam iznenađen Elvirovim umijećem. Do sada je nešto slično sa malim kašikama mogao samo njegov dedo. Ipak, Elvir je već „savladao“ peglu.“- pojasnio nam je Emir.

U Osnovnoj školi „15 april“ kod Kaknja, raja već zna šta Elvir može i zovu ga Elvir Magnet.

visoko-elvir22

Elvir razmišlja i o Ginisovoj knjizi rekorda. Osjeća da može „privući“ na tijelo još teže metalne predmete. Osim toga već je „zaliječio“ očeve bolesne sinuse.

„Ne znam tačno kako to radim, a li od mojih dodira, očevoj glavi bude lakše, a zna imati jake glavobolje.“

Da li Elvirova koža proizvodi magnetno polje teško je dokazati. Čudno je da čim obuče majicu, magnetni dar nestaje.

Magnetu ne bi trebao smetati komad tkanine. Elvir ima svog vršnjaka koji u susjednoj Hrvatskoj bere već dugo medijsku popularnost. Osim metala privlači i plastiku, ali ga zovu dječak-magnet.

Za početak treba da se uključi na Facebook grupu’We are all Magneto Boy/Girl’, (svi smo mi magneti) i pokaže svoje magnetske sposobnosti. Grupa je još uvijek aktivna, pa ukoliko osjećate da bi mogli stvarati magnetsko polje, pokušajte na glatki dio kože, bez dlačica, postaviti glatki predmet (kašiku ili novčić). Ako vam uspije zadržati metalne predmete (nemaju ništa protiv niti plastičnih) odmah se obratite redakciji ViPromo portala. Dnevne i druge novine su naša briga. Vrlo brzo mogli bi uživati u magnetskoj slavi. Još ako u rukama imate viška topline da liječite bolove, tada ste na dobrom putu ka popularnosti.

(Vipromo.ba)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO