Elvedin Čobo izabran za direktora RMU Kakanj

Nadzorni odbor Rudnika Kakanj danas je izvršio dva imenovanja. Za vršioca dužnosti direktora Rudnika imenovan je Elvedin Čobo, a za vršioca dužnosti izvršnog direktora Sektora za razvoj iinvesticije Zehrudin Sikira  V.D. direktora Rudnika Kakanj, Elvedin Čobo Elvedin Čobo, diplomirani inženjer rudarstva, danas je imenovan za vršioca dužnosti direktora Rudnika Kakanj. Odluku je donio Nadzorni odbor Rudnika, a nakon što je za ovo imenovanje saglasnost dao i Nadzorni odbor Elektroprivrede BiH.

Izvršeno je i imenovanje diplomiranog inženjera elektrotehnike, Zehrudina Sikire, za vršioca dužnosti izvršnog direktora za investicije i razvoj. Mandat vršioca dužnosti počinje 1.januara/siječnja 2015. godine i trajat će do okončanja konkursne procedure za izbor direktora i izvršnog direktora, a koja ne može trajati duže od 30.06.2015. godine. Do ovog imenovanja, više od šest godina dužnost direktora Rudnika Kakanj, obavljao je Mirsad Jašarspahić, diplomirani inženjer mašinstva, koji odlazi na novu dužnost predsjednika/dopredsjednika Privredne komore Federacije BiH, na koju je izabran krajem novembra 2014. godine.

Biografske crtice Elvedin Čobo je do ovog imenovanja obavljao dužnost izvršnog direktora za investicije i razvoj. Rođen je Kaknju. Dijete je rudarske porodice. Osnovno obrazovanje i srednju rudarsku tehničku školu završio je u Kaknju. Po završetku srednje škole počinje raditi kao rudarski tehničar na poslovima ventilacije, a onda se odlučuje za upis na Rudarski fakultet u Tuzli i u skladu sa tadašnjim propisima odlazi na odsluženje vojnog roka. Njegove redovne studentske obaveze prekinula su ratna događanja, tako da je diplomirao 1994. godine. Odmah, po diplomiranju počinje raditi u Rudniku Kakanj i to kao radni obveznik u ratnim okolnostima. Prošao je sve faze stručnog operativnog angažovanja u površinskoj eksploataciji uglja, od inženjera pripravnika do zamjenika upravnika pogona. Značajnije upravljačko organizacijsko iskustvu počinje sticati od aprila 2008. godine, odlukom Nadzornog odbora Rudnika Kakanj, kada je imenovan za vršioca dužnosti direktora Rudnika. Po isteku mandata vršioca, imenovan je za za direktora Sektora za razvoj, investicije i projektovanje, a statutarnim promjenama poslije toga, mijenjao se i naziv tog radnog mjesta tako da je u različitim vremenskim periodima obavljao dužnost izvršnog direktora za tehničke poslove, investicije i razvoj i izvršnog direktora za investicije i razvoj, sa kojeg je imenovan za vršioca dužnosti direktora kakanjskog rudnika. U radu poseban akcenat daje timskom djelovanju.

KakanjLive

Možda vam se svidi

Comments are closed.