Ekskluzivno za Kakanj-X: Kakanjski pjesnik Cibona podijelio nekoliko pjesama sa našim čitaocima

Rasim Mujić, kakanjski stihoklepac i pjesnik po struci dugogodišnji bravar, poznat široj javnosti pod nadimkom Cibona. Ovo je rijetka pjesnička duša koju skoro svakodnevno možemo redovno čuti na regionalnim medijima i radiostanicama. Malo je poznato da je Mujić rodom iz Modriče, nastanjen u Kaknju a radi u TC Kakanj.

Prva knjiga koju je ovaj sasvim neobičan pjesnik objavio 2004. godine nosi naziv;“ Sjeti se Kaknja“. Ovo izdanje je skićeno od spjevanih sadržaja iz svakodnevnog života, dječijih kratkih pjesama, dijelova ulica i mjesta kakanjskog podneblja i tu je „Pjesma o Kaknju“.

Nakon što je ista ugledala svjetlo dana, svojim sadržajem je pobudila kritičnu masu, te je Cibona gostovao i na nekoliko poznatih regionalnih radiostanica i TV Medija poput; Pinka, OBN-a, a rado se sjeća gostovanja u emisiji „Jum Press“ na TV Hayatu 2009. godine kod kakanjskog novinara Mirze Salkića.

Druga knjiga nosi naziv „Dragoj Suadi“

Povod našeg razgovora sa Rasimom je već skoro završeno izdanje druge knjige pjesama koja nosi naziv „Dragoj Suadi“. „Motiv pisanja ove knjige je upravo dugogodišnji lijep i skladan obostran brak a najviše zalaganje pjesnikove supruge za takav odnos.

Knjiga je zato i posvečena njoj i sadrži blizu 75 pjesama, a ovom prilikom samo za nas su otkriveni i naslovi; „Poletio golub mira“, „Pjesma o Božiću“, „O mjestu Lipnica“ itd, pojasnio je pjesnik.

U video zapisu možete poslušati još novih pjesama.

(Kakanj-X / Hamid Hadžić / kakanjinfo)

Možda vam se svidi

Leave A Reply