Ekskluzivan intervju sa Enrike Gonzalo Kike: Svi smo bili sretni što smo u grupi izbjegli reprezentaciju BiH

Ne velikom međunarodnom nogometnom turniru mladih nada, koji je održan od 2-6 januara u Španiji, na kome je nastupilo oko 800 mladih nogometaša iz 38 evropskih klubova,bili su prisutni i predstavnici bh. nogometa.

Organizator turnira bio je FC Espanyol iz Barselone, a direktor tog turnira bivši proslavljeni španski reprezentativac Enrike Gonzalo Kike. Iskoristili smo priliku i uz pomoć našeg proslavljenog menadžera Dine Pašalića, koji je veliki prijatelj s Kikeom, obavili ekskluzivni razgovor.

Da Vam se prvo zahvalimo na pozivu bh. igračima da nastupe na ovako prestižnom turniru?
-Nama je veliko zadovoljstvo što su među učesnicima ovog renomiranog turnira i igrači iz BiH. Sigurno da je i tim mladim nogometašima čast i sreća što igraju u društvu takvih ekipa kao što su:Barselona, Atletiko, Monpelje, Valensija, Đenova, Sporting, Espanjol, Nica… Vidite i sami koliko je prijatna atmosfera na stadionu,hotelu,ulici…Igrači se druže,upoznaju,stvaraju nova prijateljstva…Ko zna,nogometni putevi su čudni…možda će neki od ovih mladih igrača jednoga dana zaigrati u nekom velikom klubu. U Vašoj zemlji uvjek je bilo dosta sjajnih igrača. Mnogi su ostvarili imponzantne inozemne karijere kao što su: Sušić, Bajević, Hadžibegić, Marić, Katalinski, Salihamidžić…

Puno igrača iz BiH igralo je i u španskim klubovima ?
-Ljubitelji nogometa u Španiji sigurno dobro pamte Mirsada Hibića, koji je čak bio i kapiten Atletika iz Madrida,zatim rasnog centarfora Mehu Kodru koji je igrao za Barsu, a tu je bio i Elvir Baljić kao član Reala i još nekoliko igrača čijih imena ne mogu da se sjetim. Radi se o izuzetnim igračima, jer da nije tako ,sigurno ne bi zaigrali u najboljim španskim, a može se reći i evropskim timovima.

Kako komentarišete plasman reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu ?
-Moram reći da je nama u Španiji bilo izuzetno drago kada je BiH izborila plasman u Brazil. Međutim, prilikom žrijeba nismo željeli u grupu s vašom selekcijom-dobro je što nas žrijeb nije spojio. BiH ima nekoliko vrhunskih igrača Džeku, Pjanića, Spahića, Lulića, Begovića, Ibiševića… Vaša ekipa može svakome nanijeti dosta neugodnosti. Sigurno da BiH neće biti ekipa s kojom će se ostale selekcije „poigravati” i vjerujem da- uz malo sportske sreće, možete proći u drugu fazu takmičenja.

kakanj-x.com/Rešad Mamela

Možda vam se svidi

Comments are closed.