Edin Hadžihajdić iz Bijeljine: Uvijek ću braniti Ratka Mladića

Rijetko ko u Bijeljini zna ko je Edin Hadžihajdić. Ali, kada neko spomene Mađara, njegovi sugrađani znaju o kome se radi. Vođa navijača FK Radnik i strastveni navijač Crvene Zvezde u žižu šire javnosti  BiH dospio je 11. jula, kada je u Bijeljini lijepio plakate podrške  Ratku Mladiću, piše magazin Istina.

– Ustao sam kao i svaki drugi dan, došao do grada i počeo lijepiti plakate, došla je policija, a kada su ustanovili da plakati nikoga ne vrijeđaju, ipak su pozvali komandira stanice da se konsultuju. Potom sam priveden. Na plakatu sam ispisao parole podrške generalu Ratku Mladiću i parole podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike Srpske. Ja ću uvijek dati podršku predsjedniku RS-a, ma kako se on zvao, ističe Hadžihajdić.

Protesti Proteklih godina hapšen je više puta mada, kako tvrdi, nikad zbog kriminala. Nikad se nije bavio smunjivim poslovima niti imao dodira sa kriminalcima.

– Već 15 godina sam među prvima na svakom protestu. Kada su hapšeni Mladić, Karadžić i naši generali, ja sam bio tu. Uvjek sam bio među vodećim ljudima kada se organizovao protest. Ne znam zašto sam im taj dan zasmetao. Bolje da su hapsili one koji su pravili nerede u Srebrenici, kaže Hadžihajdić.

Podsjetimo, Hadžihajdić je uhapšen 11. jula nakon što je u Bijeljini lijepio plakate sa likom Ratka Mladića.

Na plakatama su ispisane poruke “Đeneral, Junak bez mane, Srpski heroj” i “Predsjedniče Dodik vrijeme je za istinu. Referendum!”. (Fokus.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.