Džumhur izborio plasman u polufinale turnira u Moskvi

Damir Džumhur ostvario je plasman u polufinale ATP turnira u Moskvi nakon što je poslije preokreta sa 2:1(4:6; 6:2; 6:4) u setovima pobijedio Andreasa Seppija iz Italije, prenosi agencija Patria.Prvi set je počeo breakom Džumhura, naš teniser je u narednom gameu odbrnio svoj servis i poveo sa 2:0. Seppi je rebreak napravio u četvrtom gameu te je vrlo brzo izjednačio, a zatim i poveo sa 3:2.

Zatim su oba tenisera čuvala svoje servise sve do desetog gamea kada je break ponovo napravio Italijan za 6:4 u gameovima i vodstvo od 1:0 u setovima.Drugi set je počeo identično kao prethodni, breakom našeg tenisera koji je igrao odlično u tom dijelu meča jer je i u petom gameu oduzeo servir Seppiju za ekspresno vodstvo od 4:1 u gameovima. Do kraja seta je odbranio svoje servise te izjednačio na 1:1 u setovima.

U odlučujučem setu sigurna igra oba tenisera na svoje servise u uvodnim gameovima. Prve break prilike viđene su u šestom gameu, imao ih je Seppi, ali je Italijan obje propustio.Isto se pak nije desilo Džumhuru koji je u devetom gameu iskoristio break loptu i poveo sa 5:4 te je u narednom uspješno odbranio svoj servis sa 6:4 i pobjedu 2:1 u setovima.U polufinalu Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Daniil Medvedev – Mirza Bašić.Ukoliko pobijedi Mirza Bašić, bit će to prvo bosansko polufinale na jednom ATP turniru u historiji naše zemlje.

Izvor nap
Možda vam se svidi

avatar