4 C
Kakanj
Nedjelja, 28 Februara, 2021

Džidić: Kad igrate u Kaknju, uvijek morate očekivati veoma motivisan domaći tim i jako dobru timsku košarku

U okviru zaostalog kola Lige BiH u košarci, Čapljina će danas od 17h igrati protiv Kaknja u gostima.

Boris Džidić, trener Čapljine, je govorio o ovom meču, ali i o trenutnom stanju svoje ekipe.

Čapljina je ekipa koja je ove sezone doživjela najviše problema zbog virusa korona, u posljednje dvije utakmice su bili igrački oslabljeni, a ni njihov glavni strateg nije bio u mogućnosti da ih vodi, tako da su protiv Čelika i Bratunca upisana dva poraza.

  • Što se tiče nas, tek na dan utakmice ćemo znati pravo zdravstveno stanje, a što se mene lično tiče, ja bih trebao biti na klupi prvi put nakon mjesec dana. Nijedan trener nikad nije zadovoljan kad se izgube utakmice, ali nažalost to je bilo za očekivati s obzirom da smo bili bez pravih treninga i utakmica mjesec dana zbog virusa korona” – rekao je Džidić, pa se okrenuo narednom protivniku:
  • Kad igrate u Kaknju, uvijek morate očekivati veoma motivisan domaći tim i jako dobru timsku košarku, nevezano za to sa kojim igračima igraju. Mi zbog ove situacije sa virusom korona nismo u situaciji da i za jednu utakmicu možemo reći da smo favoriti. Pripremićemo se maksimalno, kao i za svaki drugi meč, imaćemo veliki i višestruki sportski motiv, da vratimo Kaknju za poraz u prvom dijelu prvenstva, te da opet dođemo na diobu petog mjesta koje vodi u Ligu 6″.

U dosadašnjem dijelu sezone u Ligi BiH, Čapljina je ostvarila sedam trijumfa i osam poraza, piše Merdianbetsport.

U nedjelju košarkaši igraju zaostalu utakmicu s ekipom Čapljine

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO