Dževad Poturak za novi pojas u BiH: BH Machine poklonit će Zenici spektakl godine

Najbolji bosanskohercegovački K1 borac Dževad Poturak sredinom mjeseca augusta u Zenici borit će za titulu prvaka svijeta u WAKO verziji! BH Machine u Areni će dočekati francuskog superteškaša Abderahmana Coulibalyja.

Bit će to sjajna prilika za Sarajliju da objedini pojase koji mu u prebogatoj kolekciji nedostaju. Poturak i Coulibaly borit će se za titulu svjetskog prvaka. Motiv, želja, besprijekorna sprema, glad za titulama – BH Machine spreman je da zeničkoj publici pokloni borilački spektakl godine.

Borba karijere

Kako je u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba kazao, nakon desetina borbi odrađenih na vrhunskom nivou u najboljim arenama širom svijeta, došlo je vrijeme da pred svojom publikom, svojim ljudima i navijačima pokaže ko je i šta je. Došlo je vrijeme, priznaje, da odradi borbu karijere i okiti se pojasom – koji mu pripada.

”Napravio sam mnogo, proputovao i borio se pod zastavom domovine u svakom kutku planete. Inspirisan najvećim šampionima ovog sporta, želim iz Zenice svijetu poslati poruku, poruku šampiona. U gradu na Bosni napravit ćemo spektakl dostojan najvećih arena svijeta, želimo u punoj zeničkoj dvorani pokazati kakvi se borci bore pod zastavom Bosne i Hercegovine”, pričao je Dževad Poturak za portal Radiosarajevo.ba.

Odgajajući mlade borce, BH Machine danima, mjesecima je sanjao o borbi, kako kaže, borbi karijere, novom ulasku u ring i pobjedi – pred punim tribinama.

”Gledajući mlade borce i motiv s kojim rade i bore se, u meni se vratila ona prava strast prema ringu, osjećaj kojeg mi je u jednom trenutku moje karijere zafalilo. Svi koji vole borilačke sportove shvatit će o čemu pričam, jedva čekam da uz svoju pjesmu izađem, zauzmem gard i osvojim pojas. Nestrpljiv sam”, dodao je BH Machine.

Spektakl i izvan ringa

Osim borbe Dževada Poturka s nezgodnim borcem iz Francuske, spektakl u Zenici ponudit će i okršaje nekoliko perspektivnih bosanskohercegovačkih boraca s rivalima iz regije. Neće to biti samo večer vrhunskog sporta, organizator je cjelokupnom događaju pristupio ozbiljno i s pregršt pažnje.

U ring će prije događaja večeri Elmir Mehić, Igor Mihaljević, Dario Kadić, Adis Dadović, Dženan Poturak, Denis Čorčip i brojni drugi.

Spektakl će se biti održan u Zenici 15. augusta s početkom u 20 sati.

(Radiosarajevo.ba)

Možda vam se svidi

Comments are closed.