Dženeta Isović oživjela bosanskohercegovačke mostove

 

Ovo je njena prva samostalna izložba na kojoj je predstavila 24 rada, a kao motiv dominiraju bosanskohercegovački mostovi.

 

– Da imam dara za slikarstvo otkrili su moji roditelji, jer sam u ranom djetinjstvu počela da slikam. Već sa četiri godine sam nacrtala svoju prvu sliku, a bilo je to jedno minijaturno platno. Likovna kultura mi je bila omiljeni predmet tokom cijelog školovanja tako da su Srednja škola primijenjenih umjetnosti, a kasnije i Akademija likovnih umjetnosti bili logičan nastavak – kazala je Isović.

 

Isović smatra da se u našoj zemlji, i pored svih nedaća, može živjeti od umjetnosti.

 

– Vjerujem da ukoliko kvalitetno radite bilo koji posao, uspjeh ne može izostati. Osim toga pošto sam diplomirala na nastavničkom odsjeku želja mi je da se u budućnosti bavim edukativnim radom – kaže Isović.

 

Ova mlada slikarica najviše voli da slika motive mrtve prirode i pejzaže, a tehnike kojima se koristi su uglavnom ulje na platnu i akril na platnu. Uzor su joj impresionisti, a Klod Mone omiljeni slikar.

 

Izložba je realizirana u saradnji sa Udruženjem za promociju klasičnog baleta i savremenog plesa “Živimo balet”, saopćeno je iz Muzeja njiževnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

Možda vam se svidi

Leave A Reply