25 C
Kakanj
Utorak, 11 Maja, 2021

Dvosmjerna komunikacija: Saobraćajna signalizacija na putu kroz naselje Doboj

Dobili smo upit jedne zabrinute majke iz naselja Doboj koji se odnosi na saobraćajnu signalizaciju na putu kroz ovo naselje. U upitu se kaže:

“Jutros kada smo krenuli na posao vidjeli smo da je cesta frisko oznacena, odnosno ocrtana, međutim nigdje kroz citav Doboj nema pjesackog prelaza, ja Vas pitam, kao i vecina mjestana M.Z. Doboj, kada cete poceti razmisljati o sigurnosti nas koji zivimo u M.Z. Doboj, a narocito o sigurnosti djece koja idu u skolu u 15 april i moraju da prelaze cestu, ovo zaista jos nigdje nisam vidjela da kroz jedno naselje kroz koje je toliko gust saobracaj, nema ama bas nikakvog sobracajnog znaka, znaka za pjesacki prelaz, a kamoli da se postavi lezeci policajac, ja kao majka 2 djece koja idu u skolu 15 april sam zaista zabrinuta za sigurnost svoje djece, a i sve majke cija djece idu u navedenu skolu, mi vise zaista ne znamo kome da se obratimo, jer kada se nesto desi tada je kasno bilo sta poduzimati”

Odgovor: Ukazali ste na zaista veliki problem, ali pitanje treba uputiti Direkciji za ceste ZDK, i mi ćemo to učiniti, obzirom da je taj put regionalnog karaktera i u njihovoj nadležnosti. Baš ovo što ste napisali mi smo jučer kazali ministru Bulajiću koji je dolazio u Kakanj. Regionalni putevi na području Kaknja nisu u nadležnosti Općine i tačno je da nemaju adekvatnu horizontalnu i vertikalnu signalizaciju. Mi o tome već duže vrijeme obavještavamo Direkciju za ceste ZDK i nadležno ministarstvo u Zenici i tražimo da poduzmu mjere. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO