Dvogodišnji dječak zaspao s djecom u vrtiću i više se nije probudio

Dvogodišnji dječak M.M. koji je ostao bez svijesti u vrtiću “Dečji lug” u Malom Mokrom Lugu, a zatim je hitno prevezen na Univerzitetsku dječiju kliniku u Tiršovoj u 14:10 sati kolima Hitne pomoći, zaspao je sa vršnjacima, ali se nije probudio.

Ova tragedija potresla je cijelu Srbiju!

”Čim su djeca shvatila da se nešto loše događa, počeli su da plaču i vrište, dok ih vaspitačice nisu izvele u drugu prostoriju. Jadni roditelji. To im je bio sin jedinac. Ovo je velika tragedija i trauma za sve” – kaže za “Kurir” jedan od roditelja djece koja idu u ovaj vrtić.

Prema riječima direktora PU “Zvezdara” Snežane Petrović, dječak je prije nesretnog događaja bio raspoložen i ništa nije naslućivalo na tragediju.

”Dječak se cijelo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta boljelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva djeca probudila on se nije pomjerao.

U sobi sa djecom nalazile su se dvije medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju vještačko disanje, ali bez uspjeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju” – kaže Petrovićeva i dodaje da prema njenim saznanjima dječak nije imao hroničnih oboljenja, kao i da je majka djeteta zaposlena u toj ustanovi.

”Zajedno smo otišle u Tiršovu, gdje su prevezli dijete. Bila sam sa roditeljima kada su im saopštili da je dijete preminulo. To je strašno, ne mogu da vjerujem kakva se tragedija dogodila” – priča Snežana Petrović.

Možda vam se svidi

avatar