Dvije sedmice prije ubojstva Nemcov je izjavio: 'Bojim se da će me Putin ubiti'

0

Boris Nemcov, jedan od najglasnijih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji je ubijen u petak navečer usred Moskve, u neposrednoj blizini Kremlja, javno je govorio kako strahuje da će ga ubiti. I to upravo po Putinovoj narudžbi.

‘Bojim se da će me Putin ubiti’, kazao je Boris Nemcov samo dvije sedmice prije svojeg ubojstva na jednoj bjeloruskoj nezavisnoj televiziji.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

 

Istaknuti opozicijski političar ubijen je samo dva dana prije velikog marša ‘Rusija danas’ protiv Putinove vladavine, čiji je bio glavni organizator. Neposredno prije ubojstva za Financial Times je tvitao: ‘Moramo osvijestiti narod: kriza, to je Putin.’

U posljednjem tvitu apelirao je na ujedinjenje podijeljene ruske opozicije na planiranom maršu.
‘Ako podržavate kraj ruskog rata sa Ukrajinom, ako podržavate kraj Putinove agresije, dođite na Proljetni marš”, napisao je Nemcov.

Veliki Putinov protivnik je pogođen u petak navečer s četiri metka u leđa dok je bio u šetnji mostom preko rijeke Moskve s jednom Ukrajinkom koja u napadu nije ozlijeđena. Predsjednik Putin izjavio je kako je riječ o naručenom ubojstvu te je naredio istragu.