Dvije pucnjave u samo sat vremena: Mladić ranjen u Visokom bori se za život

U dvije pucnjave koje su se na području općine Visoko dogodile sinoć u samo sat vremena ranjene su dvije osobe, a jedna od njih, tačnije tridesetjednogodišnji F. M. životno je ugrožen.

On je nakon pucnjave koja se petnaest minuta prije devet sati dogodila u naselju Gornje Rosulje, kada ga je ranio S. A, prebačen na KUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, piše Klix.ba.

“Pacijent je dovezen sa dvije ustrelne povrede i to u predjelu grudnog koša i abdomena. Njegovo stanje je izuzetno teško i životno je ugrožen”, kazala je Muamera Šehić, glasnogovornica KCUS-a, za Klix.ba.

Navodno, ovaj mladić je upucan sleđa te je tom prilikom bukvalno izrešetan, a povredama koje su mu nanesene ugroženi su mu svi vitalni organi.

Sat vremena prije ove pucnjave do incidenta je došlo i u Ulici Branilaca u Visokom kada je M. S. pucao na G. M. te mu nanio teške tjelesne povrede. Povrijeđeni je odmah prebačen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje mu je pružena pomoć.

Osumnjičeni za ove dvije pucnjave su, kako saznajemo, dobro poznati policiji po krivičnim djelima, ali da li su i uhapšeni još uvijek nije poznato.

Možda vam se svidi

Comments are closed.