Dva lica iz Visokog lišena slobode zbog upotrebe vatrenog oružja

Dana 24.07.2015. godine, u 16,50 sati, dežurna služba Policijske stanice Visoko je obaviještena da je u u ulici Donje Rosulje došlo do upotrebe vatrenog oružja. Kako je utvrđeno dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, vatreno oružje je upotrijebljeno od strane tri nepoznata, maskirana lica, koja su iz vozila u pokretu, nepoznatih registarskih oznaka, upotrijebila vatreno oružje u pravcu sportske kladionice “Sport-plus”, u čijem se sastavu nalazi i kafeterija vlasništvo Š.A., kojom prilikom je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Odmah nakon zaprimljene dojave o navedenom događaju, formirana je uviđajna ekipa koja je izvršila uviđaj. Takođe su formirani policijski timovi koji su poduzimali intenzivne aktivnosti na terenu sa ciljem utvrđivanja identiteta lica koja se sumnjiče za izvršenje ovog krivičnog djela, koja su bila u bjekstvu, kao i njihovog lociranja i lišenja slobode.

Operativnim radom na terenu službenici Policijske stanice Visoko su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem navedenog kivičnog djela mogu dovesti lica: K.A., rodjen 1994. godine, L.K., rodjen 1996. godine i S.N., rodjen 1996. godine, sva lica iz Visokog.

Za navedenim licima je od strane službenika policije raspisana potraga, te su poduzete i druge mjere i radnje na njihovom pronalasku.

Dana 29.07.2015. godine, u službene prostorije Policijske stanice Visoko, dobrovoljno su pristupili L.K. i S.N., koji su lišeni slobode i zadržani u službenim prostorijama za zadržavanje.

Istog dana nad licima je od strane službenika Sektora kriminalističke policije i kriminalističke policije Policijske stanice Visoko zavedena kriminalistička obrada, a u sklopu naznačenih aktivnosti su izvršeni pretresi objekata na lokacijama na kojim su se lica skrivala nakon izvršenja krivičnog djela.

Dana 30.07.2015. godine. lica L.K. i S.N. su, uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima  “Izazivanje opće opasnosti” iz člana 323. KZ FBiH, “Paljevina ” iz člana 301. KZ FBiH, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” iz člana 371. KZ FBiH i krivično djelo “Posebni slučajevi krivotvorenja isprave” iz člana 374. KZ FBiH, predata na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je predložio sudiji Općinskog suda u Visokom odredjivanje mjere pritvora za navedena lica. Istog dana, od strane sudije Općinskog suda u Visokom licima je odredjena mjera pritvora u trajanju do 30 dana. Potraga za licem K.A. je aktivna, te se poduzimaju operativne aktivnosti policijskih timova na terenu, sa ciljem  njegovog lociranja i lišenja slobode. (MUP ZDK)

Možda vam se svidi

Comments are closed.