Duel Dragana Mektića i novinarke RTRS-a: Niste se dovoljno pripremili

Poznato je da je Dragan Mektić bez dlake na jeziku, bar kad su novinari u pitanju. Ovo je dokazao i danas, na press konferenciji koja je organizirana povodom posjete delegacije Međunarodne organizacije civilne odbrane. Ministar za sigurnost Bosne i Hercegovine ponovo je imao duel s novinarkom RTRS-a – prisjetimo se situacije koja se dogodila u oktobru 2015.

“Molim vas dajte se informirate o elementarnim stvarima – kako funkcionira država i pravosuđe”, rekao je Mektić novinarki nakon što ga je pitala da li je on uhapsio Bakira Dautbašića.

Potom je izrazio čuđenje da niko od novinara nema pitanje za goste povodom kojih je organizirana konferencija za medije, predstavnicima Međunarodne organizacije za civilnu odbranu koji su prvi put, nakon 85 godina postojanja, došli u BiH.

Mektić je, između ostalog, spočitao novinarki da je ispoljila elementarno neznanje, te da se nije dovoljno spremila za zadatak.

Javnost je podijeljena, bar ona na društvenim mrežama. Dok jedni smatraju da je Mektić mogao biti malo pristojniji, drugi tvrde da je novinarka trebala biti bolje pripremljena za ovaj zadatak.

 Pogledajte duel:

(Radiosarajevo.ba)

Možda vam se svidi

avatar