Državljanin BiH po Zagrebu pljačkao taksiste

0

Zagrebački policajci prijavili su danas 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je tokom januara, prijeteći pištoljem, opljačkao trojicu taksista, a u julu prošle godine jednog Zagrepčanina opljačkao je u njegovom domu.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

Nakon što je to odbio, 44-godišnjak ga je udario pištoljem po glavi, uzeo mu novac i mobilni telefon sa stola te pobjegao.

Prva od tri pljačke taksista za koje je prijavljen, dogodila se pola godine kasnije, 11. januara u 18.30 na Bolničkoj cesti, kada je ušao u taksi i zatražio vožnju, a potom iz jakne izvadio pištolj i vozača prisilio da mu preda novac. Na željenoj lokaciji vozaču je naredio da se zaustavi i zatim je pobjegao.

Dva dana kasnije oko 17.30, na karlovačkom autobuskoj stanici ušao je u taksi, koji je, na njegov zahtjev, ranije pozvala zaposlenica obližnjeg kafića.

Osumnjičeni je od vozača zatražio da ga preveze do Zagreba te mu je tokom vožnje kroz Draganić zaprijetio nožem, uzevši mu novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Došavši u uži dio Zagreba, razbojnik je naredio vozaču da zaustavi automobil, nakon čega se dao u bijeg.

Ukupnu štetu u tim nedjelima policija procjenjuje na skoro 23.500 kuna, odnosno nešto više od šest hiljada KM, a uhapšeni je predat pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu, piše “Jutarnji“.