Drugi dan mnogo više sadržaja: Planinarski pohod, fitnes na otvorenom, biciklistička utrka, streetworkout…

Kako je manifestacija Kakanjski dani 2018 jučer svečano otvorena danas organizatori nude mnogo više sadržaja.

Od 8:00 sati planiran je polazak na planinarski pohod Bobovac sa nešto više od sedamdeset prijavljenih učesnika, dva sata poslije tačka koja je privukla mnogo pažnje Kakanjki jeste fitnes na otvorenom sa Lejlom Šebić. Fitnes na otvorenom održat će se u Parku prijateljstva. Lejla Šebić profesorica je na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu i najpoznatija instruktorica i fitness trenerica koja za sebe ima značajnu takmičarsku karijeru.

Šebić je više puta trijumfovala na takmičenjima u bodybuildingu i fitnessu, a široj javnosti je postala poznata 2014. godine kada je osvojila titulu svjetske prvakinje u disciplini Miss bikini.

 

U 11:00 sati počinje biciklistička trka za koju je ranije uloženo mnogo truda kada je u pitanju priprema staze. Dionice su glavne ulice grada, Plandište, Bare i povratak na glavnu ulicu grada. Željno išćekujemo ishod ove utrke !

 

 

 

 

Sa pauzom od nekoliko sati, sadržaji se nastavljaju u 18:00 sati, “Fitnes and Fun” – kroz ovaj projekat planirano je druženje sa bodybilderima i fitness modelima (Mirnes Husanović-aktuelni prvak BiH, Edvin Smaka-fitness model, Belmir Berberović-evropski prvak u atletik fitnesu, peterostruki prvih BiH, kao i njihovim gostima) koji će  kroz kratka predavanja i poziranja približiti i objasniti kakanjskoj publici svrhu treninga – odmora – ishrane kao zlatnog trokuta u postizanju perfektne forme tijela.

U okviru ovog sadržaja bit će upriličeno i takmičenje u tri discipline i to: vratilo, razboj i sklekovi.

Danas svakako nismo zaboravili na mlađu publiku, tako će od 19:00 sati biti priređen koncert za djecu pod nazivom “Mravko Travko”. Za mališane sigurno nezaboravan trenutak.

Melodija i Mravko zajedno u Kaknju 🙂 Vidimo se sutra 29. 7. na centralnoj pozornici 🙂 19h Mravko Travko – 21h Melodija 🙂

Gepostet von Latif Moćević am Samstag, 28. Juli 2018

Ponovo se vraćamo u svijet starijih, sa stilom, Latif Moćević i “Melodija za Kakanj”.

Od 20:30 sati  vas očekuje predstava “Rod i dom” u Parku Doma kulture, u režiji Vlade Keroševića, je nastala u koprodukciji Teatra kabare Tuzla, Akademije dramskih umjetnosti Tuzla i Centrom za kulturu Zavidovići. Tekst je prema romanu Safeta Sijarića dramatizirao Hasan Džafić. Ova predstava je ujedno i praizvedba ovog teksta čiji glavni lik Arslana Šipovčanina tumači mr. umjetnosti Irfan Kasumović.

Monodrama je o čovjeku iz Sandžaka, ali je itekako priča o metafizici i identitetu čovjeka. Naime, kroz komične situacije, običaje i tradiciju proteže se tragična ljubav Arslana Šipovčanina prema Saniji, ženi njegovoga brata. Život i priča Sanije i Arslana sadrži niz komičnih, životnih i tragičnih slika koje sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Razlozi za rad na ovom obliku pozorišne predstave i na ovoj tematici je sigurno najveći test za jednoga glumca i povod da se vrate na scenu one ljudske vrijednosti koje su danas skoro zaboravljeni pojmovi. Mlade generacije trebaju vidjeti kako se nekad živjelo, po kojim principima su naši očevi odgajani i da tradicija ima lice i naličje. Na neki način, ovo je predstava o prošlim vremenima ali i o nama danas.

Tehničku ekipu sačinjavaju Ademir Omerčehajić, ton i svjetlo majstor; Elvis Sivčević, muzika; Robert Andrejaš, fotografija; Damir Pirić, dizajn propagandnog materijala i Šefika Hukić, garderoberka.

 

Dobro došli !

Možda vam se svidi

Leave A Reply