Dramatično u Banjaluci: “Ovdje sam došao i odavde ne idem. Spremaju policiju, kornjače, specijalce…”

Davor Dragičević, otac nastradolog Davida, za N1 je izjavio da se neće udaljiti od policijske stanice u Banjaluci sve dok se ne razrješe okolnosti pod kojima je stradao njegov sin. Ispred stanice se nalaze i Banjalučani koji uzvikuju “Pravda za Davida”.

Dragičević je za N1 kazao da je nepoznati muškarac nasrnuo na njega u toku večerašnjih protesta.

“Mahao mi je prstom i otvoreno mi prijetio. Sve imamo dokumentovano. Da nismo reagovali, ne bi ni policija reagovala. Nemam informaciju da li su ga priveli, vjerovatno jesu. Ubiti me ne mogu, a Davida su ubili pripadnici policije”, rekao je i zatim poručio sljedeće:

“Ovdje sam došao i odavde ne idem. Spremaju policiju, kornjače, specijalce. Bude li nekome falila dlaka s glave ovdje, krećemo na njih. Bili smo dostojanstveni i dodsta je više. Čitavo Ministarstvo unutrašnjih poslova zna šta je bilo. Ne idem odavde dok predsjednik Republike Srpske ne dođe”, naglasio je Dragičević za N1.

Kako javlja reporterka N1, na Trgu Krajine tokom okupljanja došlo je do provokacija kada je jedna osoba prišla i vrijeđala Davora Dragičevića nakon čega su članovi grupe “Pravda za Davida” otišli prema PU Banjaluka.

Iz policije još uvijek nema informacija šta se desilo na Trgu Krajine u večernjim satima.

Možda vam se svidi

avatar