Dramatična otmica u blizini škole: Zgrabili su ih za 50 sekundi

Jesús Manuel Labra Félix i Marcos Liborio Félix Labra, sin i nećak Jesúsa Labra Avilésa, poznatijega kao El Chuy, oteti su u srijedu oko 17.30 sati, javlja Borderland Beat, reportažni portal koji prati rat meksičkih narko-kartela. Otmicu je snimio slučajni prolaznik, piše “Fokus.ba“.

El Chuy je bio računovođa ozloglašene tijuanske narko-organizacije poznate kao Arellano Felix Kartel, koji je prije bio na glasu kao najveći i najnasilniji narko-kartel u Meksiku.

U zatvoru je završio 2000. godine. Osudili su ga 40 godina nakon priznanja da je imao veze sa švercom kokaina i marihuane. Uhapsili su ga blizu škole gdje je gledao sina kako igra nogomet. Zanimljivo, blizu iste škole njegov sin i nećak u srijedu su oteti.

Okolne nadzorne kamere pokazale su kako je grupa otmičara, u kojoj je bilo 12 ljudi, čak 90 minuta promatrala oteti dvojac, a zatim su ih u manje od 50 sekundi utrpali u bijeli Chevrolet Suburban i odjurili s mjesta zločina.

Nagađa se da je otmica djelo nekog od suparničkih kartela.

Međutim, kako doznaje Borderland Beat, u petak ujutro otmičari su obojicu, bez obrazloženja, pustili u tijuanskoj finansijskoj četvrti Zona Río.

Možda vam se svidi

Leave A Reply