Drama u zvorničkoj bolnici: Medicinari protiv politike

Ljekari zvorničke bolnice onemogućeni su jutros da održe stručni kolegij jer se vršitelj dužnosti direktora Jovan Okuka zaključao u svoju kancelariju dok su ostali ljekari sa bivšim direktorom Miloradom Drljevićem ispred vrata, prenosi BN televizija.

“Ovo je nečuveno , onemogućeni smo da održimo stručni kolegij i veoma smo zabrinuti za dalji rad bolnice. Htjeli smo da vidimo šta i kako dalje ali smo u tome spriječeni“ , kaže ljekar Zoran Komljenović koji još nije dobio nikakvo rješenje o svojoj smjeni sa funkcije zamjenika direktora Opšte bolnice Zvornik.

Oko pola devet u krugu bolnice pojavila su se dva policajca, a kako saznaje dopisnik BN televizije, danas bi trebalo da bude održana primopredaja dužnosti direktora bolnice.

Zaposleni u zvorničkoj bolnici najavili su da će i danas u podne održati protestno okupljanje.

Ljekari i drugi zaposleni u toj bolnici protive se smjeni direktora bolnice u Zvorniku, navodeći da iza toga stoje lični interesi poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamentarne skupštine BiH Lazara Prodanovića koji gradi privatnu bolnicu vrijednosti od jedan milion KM.

Prošle sedmice radnici bolnice u Zvorniku “otjerali” su vladinu komisiju koja je došla da provede odluku o razrješenju Milorada Drljevića dužnosti direktora i postavljenju Jovana Okuke na tu funkciju.

Izvor BHRT
Možda vam se svidi

avatar